Wereldwijd

Fauerbach vor der Höhe - Dionysiuskirche

Stad: Fauerbach vor der Höhe is een dorp in Duitsland, in de deelstaat Hessen. Het dorp ligt op 7 kilometer ten noordwesten van Butzbach, waarvan het een stadsdeel ging vormen in 1972. Het dorp ligt aan de overgang van het Taunusgebergte naar het Wetteraulandschap. Dit is een mooie plaats om te bezoeken. Er wonen in het dorp ongeveer 750 mensen.

De geschiedenis van deze plaats gaat terug naar de tijd van de Franken die hier een nederzetting bouwden in de 6de - 7de eeuw. In 1604 woonden hier 78 gezinnen die vooral leefden van de landbouw en handwerk. Tijdens de 30-jarige oorlog gaf men de plaatselijke wijnbouw op, toch bleef het dorp tot het einde van de Tweede Wereldoorlog een boerendorp. Toen werd er door de expansie ten gevolge van de oorlog uitgekeken naar de arbeid in industriegebieden. Niettemin is Fauerbach nog zeer bekend vanwege de hoge kwaliteit van de lekkere aardbeien die hier verbouwd worden.

Gebouw: Dionysiuskerk. De eerste kerk in het dorp werd op een oorkonde vernoemd van 1331 / 1350. In 1536 vond de reformatie zijn intrede. De huidige Evangelische kerk werd gebouwd in 1740 / 1741. De inrichting en het stukwerk aan het plafond zijn barok.

Voorwerp: Het is het stukwerk dat hier vooral onze aandacht trekt. Er staan hier rondom een oog in een driehoek de letters JEHOVA.

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -