Wereldwijd

Behringersdorf - Maria-Magdalena-Kirche

Stad: “Direct gelegen aan de stad Neurenberg, strekt de gemeente Schwaig zich langs beide zijden uit in de schilderachtige vallei van de (rivier) Pegnitz. Veel ontspannende wandelwegen ontsluiten de pracht van het Lorenzer Rijkswoud. Schwaig is een goed uitgangspunt voor excursies naar het Frankische Zwitserland, en natuurlijk voor bezoeken aan de historische stad Neurenberg, met zijn vele bezienswaardigheden.” – www.schwaig.de.

Gelegen aan de ‘Goldenen Strasse’ of de Gouden straat, de handelsstraat van Neurenberg naar Praag, ligt Behringersdorf. Behringersdorf is een plaats in de gemeente Schwaig bei Nürnberg, in de Duitse deelstaat Bayern. Er wonen hier ongeveer 3.500 mensen.

Reeds in 500 v.C. was dit gebied bewoond. Voor de eerste maal wordt Behringersdorf genoemd in een document van 1275.

Gebouw: Deze evangelisch-lutherse kerk staat in het midden van de oude dorpskern. Na een bouwperiode van twee jaar, gebouwd op de fundamenten van de oude kerk of kapel van 1439, werd ze in 1719, ingewijd. Deze kerk wordt beschreven als een voorbeeld voor de barokkunst.

Gods naam: De goddelijke naam staat hier bovenaan de preekstoel als het Hebreeuwse JHWH. Leuk is dat op een andere plaats een tekst staat uit de Bijbel, Psalm 150 vers 6: "Alles wat adem heeft, loof de HEER. Halleluja!". Halleluja of Hallelujah betekent "Looft Jah" waarbij Jah een verkorte vorm van de goddelijke naam is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -