Wereldwijd

Amberg - St. Katherina Friedhofkirche

Stad: Amberg is een stad in de Duitse deelstaat Beieren.

Op de eigen website stelt de stad zich als volgt voor: "Tegenstellingen trekken elkaar aan. Amberg is een levend voorbeeld van deze bewering. Met zijn bijna duizend jaar geschiedenis en de indrukwekkende, historische omgeving presenteert zich aan u de stad van Amberg in het nieuwe millennium als een modern winkel-en dienstencentrum met een breed cultureel aanbod. Oud en nieuw vallen dicht bij elkaar, vullen elkaar aan om een harmonieus geheel te vormen en om een uitstekende kwaliteit van leven te bieden. Geen wonder dat hier leven en werken evenveel vreugde geeft als hier vakantie nemen en ontspannen. Amberg is een reis waard! U kunt het zelf beleven!"

In Amberg wonen 43.775 inwoners.

 

Gebouw: St. Katherinakirche. De bouwgeschiedenis van deze kerk is redelijk onbekend. Wat met zekerheid te zeggen is, is dat het gebouw van vóór 1382 moet dateren. Oorspronkelijk was de bouwstijl van de kerk gothiek, deze werd echter in de 18de eeuw getransformeerd naar barok. In de functie als kerkhofkerk bevinden er zich in en om de kerk talrijke grafstenen.

 

Voorwerp: Interessant is de grafsteen van 1654 in de zuidelijke voorhal. Er zijn engelen te zien op een ladder die van de hemel naar de aarde reikt. Bovenaan staat de goddelijke naam in het Hebreeuws.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -