Wereldwijd

Zedelgem - St. Laurentiuskerk

Stad: Zedelgem behoort tot de regio ‘Brugse Ommeland’. Met een totale oppervlakte van 6.000 ha en ongeveer 22.000 inwoners is onze gemeente meteen de grootste van het Brugse Ommeland. Zedelgem omvat vier deelgemeenten: Aartrijke, Loppem, Veldegem en Zedelgem. Verken je onze gemeente te voet of per fiets? Er valt heel wat te beleven en te ontdekken! Zedelgem biedt je een groene, landelijke omgeving die rijk bezaaid is met historische hoeven en fraaie kasteelparken. - www.zedelgem.be.

Zedelgem is een gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Ze ligt op een 12 km van het centrum van Brugge en 27 km van Oostende.

Gebouw: St. Laurentiuskerk.

De kerk die centraal staat in Zedelgem is vandaag de dag een mengeling van verschillende bouwstijlen. De gotische toren dateert van de 14de eeuw. Het driebeukige interieur, gebouwd in de neoclassicistische stijl, is van de 19de eeuw. De drie portiekaltaren van de 17de eeuw zijn barok.

Voorwerp: In de kerk is een zeldzaam tabernakel met uitstallingstoren te zien. Het is hierop dat Gods naam terug te vinden is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -