Wereldwijd

Zaventem - St. Martinuskerk

Stad: Zaventem is een Belgische gemeente in de provincie Vlaams-Brabant. Zaventem wordt ook wel eens 'de poort van Europa' genoemd. Uiteraard is dit vanwege de luchthaven Brussels Airport die gedeeltelijk in de gemeente ligt. Economisch is de luchthaven heel belangrijk gezien de grote werkgelegenheid die dit met zich brengt. Zaventem kent 29.500 inwoners (2008) waaronder EU-burgers, Amerikanen en Franstaligen. Vaak werken deze voor internationale bedrijven of organisaties.

Gebouw: St. Martinuskerk

De St. Martinuskerk staat op het kerkplein te Zaventem. Zoals een plakaatje te kennen geeft werd de oorspronkelijke Romaanse kerk in de 16de en 17de eeuw omgebouwd tot het huidige Gotische bouwwerk. In de kerk hangt een bekend werk van Antoon van Dyck waarop Sint-Martinus zijn mantel deelt met een bedelaar.

Voorwerp: De Goddelijke Naam is hier terug te vinden op het hoofdaltaar. Het is in het Hebreeuws geschreven als JHWH en staat in een driehoek. Interessant is dat ook de masoretische klinkertekens worden afgebeeld, waardoor de uitspraak "Jehowah" wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -