Wereldwijd

Ronse - Koninkrijkszaal van Jehovah's Getugen

Stad: De "parel van de Vlaamse Ardennen", op deze manier wordt Ronse ook wel eens omschreven. Ronse is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen in België. De naam van de stad duidt op een Keltische oorsprong, hij zou een afgeleide zijn van de nabijgelegen rivier de 'Ronne'. Hiermee wordt ineens aangegeven dat de geschiedenis van deze plaats ver terug gaat in de tijd. Zo was er reeds in de Gallo-Romeinse tijd bewoning. Vanaf het eerste millenium werd Ronse bekend als bedevaartsoord. Vele mensen kwamen naar hier om hun zieken te genezen. Vanaf de 13de eeuw werd Ronse een centrum van lakenindustrie, een nijverheid die vele eeuwen behouden bleef. Zo was bijvoorbeeld in 1850 meer dan 55% van de plaatselijke bevolking afhankelijk van de textielindustrie. Het is pas na de Tweede Wereldoorlog dat deze tak naar beneden ging. Vandaag is Ronse vooral bekend als een handelsstad.

Gebouw: Koninkrijkszaal

De ontmoetingsplaatsen van Jehovah's Getuigen worden Koninkrijkszalen genoemd. De naam verwijst naar de predikingsboodschap die uitgedragen wordt: de prediking van "Gods Koninkrijk".

Voorwerp: In deze koninkrijkszaal is een mooi en sierlijke marmeren plaat te zien waarop Gods naam in het Hebreeuws is aangebracht.

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -