Wereldwijd

Gent - St. Stefanuskerk

Stad: De stad Gent is te vinden in het noordwesten van België. Als stad profileert Gent zich als historische stad met een eigentijds karakter. "In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw." - op deze manier plaatst de website van de stad zichzelf in de kijker. Verder zijn er enkele cijfers te vinden: 236.629 inwoners, 50.000 studenten, 650 cafés, 475 restaurants, 74 parken, 56 grote en kleine pleintjes, 26 vijvers, 20 fonteinen, 19 musea, 5 abdijen, 3 begijnhoven, 2 middeleeuwse kastelen, 2 Mannekes Pis, 1 Belfort (erkend als Unesco werelderfgoed), 1 ‘Aanbidding van het Lam Gods’.

Gebouw: St. Stefanuskerk

De St. Stefanuskerk staat in de Sint - Margrietstraat. Met de bouw van deze kerk werd begonnen in 1606. Hier vinden we de Goddelijke Naam terug in een glasraam in de vorm van het Tetragrammaton. Hij is eveneens te zien op kandelaars en op het plafond van een koepel.

Voorwerp: Gods naam is hier driemaal terug te vinden: op een brandgeschilderd raam, op 7 kandelaars en in de koepel boven het hoofdaltaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -