Wereldwijd

Diepenbeek - Sint-Servatiuskerk

Stad: "Diepenbeek aan de Demer heeft niet de pretentie dat het alles heeft, maar het mag gezien worden, het mag beleefd worden. Veel groene plekjes, die je al freewheelend vindt langs goed uitgeruste fietspaden, historische gebouwen die hun verleden in hun gewelven meetorsen… Je snuift er bovendien de geur van het platteland. Je voelt de aantrekkingskracht van de schrale Kempen, de nabijheid van het vruchtbare Haspengouw. Maar je voelt ook de dynamiek die het universitair onderwijs aan Diepenbeek geeft." - aldus de folder 'Diepenbeek - Koorddansend op de Demer'.

Diepenbeek is een Belgische gemeente in de provincie Limburg, vlakbij Hasselt. Deze gemeente telt 18.000 inwoners.

Gebouw: Sint-Servatiuskerk

De Sint-Servatiuskerk is terug te vinden op het Marktplein. De huidige, classicistische kerk met gotische toren vervangt een romaans gebouw uit het midden van de 11de eeuw. De kerk dateert van 1777. De kerktoren dateert uit het einde van de 15de eeuw en is sinds 1938 beschermd als monument.

Voorwerp: De Goddelijke naam wordt in deze kerk twee maal weergegeven in de vorm van het tetragrammaton. De eerste maal in een door wolken omgeven driehoek. De tweede maal in een schilderij, hoewel hier artistieke vrijheid te bespeuren is.

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan hier een tweede maal...

 

 

 

 

- naar boven -