Wereldwijd

Brussel - Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstandkerk

Stad: Brussel is de hoofdstad van België. Het is een stad met een groot aanbod op het gebied van oude gebouwen, musea en toeristische trekpleisters. Niet voor niets profileert de stad zich als 'kunststad'. De stad is ook multicultureel. Hier leven vele verschillende etnische culturen en leefstijlen met elkaar samen. Alleen al op het gebied van Elsene, één van de negentien gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zijn niet minder dan 169 verschillende nationaliteiten geregistreerd. Bijgevolg zijn er ook vele culturele en historische ontmoetingsplaatsen. In verband met Gods naam gaat onze aandacht ook uit naar de volgende kerk.

Gebouw:Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstandkerk

Deze barokke kerk werd gebouwd in 1694. Na welgeteld één jaar werd ze grondig beschadigd, tijdens het bombardement van 1695, waarna het dak, de koepel en het meubilair hersteld dienden te worden (1696-1699). Delen van de kerk werden in de 19de en 20ste eeuw nog verschillende malen gerestaureerd.

Voorwerp: In de kerken hingen doeken met onder andere Hebreeuwse tekst. Op het blauwe doek was Gods naam tweemaal terug te vinden. Via borden werd de tekst duidelijk gemaakt.