Wereldwijd

Berg-Kampenhout - Sint-Servatiuskerk

Stad: Berg is een deelgemeente van Kampenhout in de provincie Vlaams-Brabant. De oppervlakte van Berg, waar ongeveer 889 inwoners leven (2006), is 889 ha.

Op de website van Kampenhout staat het volgende: "Kampenhout is gelegen in het centrum van de driehoek Brussel-Mechelen-Leuven, de witloofstreek van Midden-Brabant, in de Brabantse laagvlakte waarvan het hoogste punt boven de zeespiegel 17 meter bedraagt, langs het kanaal Leuven-Dijle, de steenwegen Leuven-Mechelen en Brussel-Haacht. De talrijke geklasseerde gebouwen, monumenten en landschappen getuigen van het rijke historische verleden van dit vroegere middeleeuws dorp met de zetel van een hoofdmeierij. Men kan hier prachtige wandelingen maken langs oude hoeven en kastelen...".

Gebouw: Sint-Servatiuskerk

De huidige parochiekerk van Berg werd gebouwd rond 1800 op de plaats waar sinds 1142 al een kerk stond. De bouwstijl van de kerk noemt men neoclassicisme.

Voorwerp: Op het tabernakel van het altaar is een sierlijke afbeelding aangebracht. We zien bijvoorbeeld een lam gelegen op een boek met zeven zegels. Dit is een verwijzing naar het Bijbelboek Openbaring (Openbaring hoofdstuk 5 vers 6-8). Het lam stelt Jezus Christus voor. Boven het lam staat Gods naam in een stralende driehoek.