Wereldwijd

 

Adelaide

Stad: Adelaide is de hoofdstad van de deelstaat Zuid-Australië. Adelaide ligt in het zuidoosten van deze deelstaat, aan de Golf St. Vincent. De stad werd gesticht op 28 december 1836 en is genoemd naar Adelheid van Saksen-Meiningen, Koningin van het Verenigd Koninkrijk, echtgenote van King William IV. De stad Adelaide staat bekend als 'City of Churches' vanwege de vele kerken die er zijn en als 'the 20 minute city' vanwege de goede bereikbaarheid in de stad - 20 minuten van het strand, Adelaide Hills en McLaren Vale.

Gebouw: Former Congregational Church (Voormalige Congregationele Kerk)

Deze kerk was gelegen in Medindie, een wijk van Adelaide, in de Main North Road Medindie.Over de geschiedenis van de kerk is ons niet veel bekend, maar uit oude archieven kunnen we opmaken dat de kerk reeds bestond in 1907. De kerk stond eerst ten dienste van verscheidene protestantse denominaties. Later heeft hij dienst gedaan als bibliotheek, tot hij door een brand werd verwoest. De foto is ongeveer 35 jaar geleden gemaakt, vlak voordat de kerk volledig werd afgebroken, om plaats te maken voor nieuwe gebouwen.

Voorwerp: De woorden Jehovah-Nissi zijn in de Bijbel terug te vinden in Exodus 17:15. Mozes bouwde een altaar en gaf het die naam. Het woord 'Jehovah-Nissi' kan verscheidene betekenissen hebben. Nis-si afgeleid van nes betekent signaalmast. Dan betekent deze term 'Jehovah is mijn signaalmast'. De Septuaginta leidt Nis-si af van noes - 'een toevlucht zoeken'. Jehovah-Nissi betekent dan 'Jehovah is mijn toevlucht'. Volgens de Latijnse Vulgaat is Nis-si afgeleid van na-sas wat 'hijsen' of 'verheven' betekent. In het laatste geval betekent Jehovah-Nissi 'Jehovah is mijn verheffing'.

 

 

 

 

 

- naar boven -