Opmerkelijk

Affiche Sarah Bernardt

In Erfstadt - Lechenich, Am Markt 3, is een gezellig restaurant met de welluidende naam "Ristorante Serenissima". Het restaurant is bekend vanwege haar fijne Italiaanse keuken. Onder andere de pizza's zijn er overheerlijk.

 

 

Wat ons hier speciaal opvalt is de onderstaande afffiche (die we tonen met de vriendelijke toestemming van de eigenaar). Deze affiche werd een vijftig tal jaren geleden gekocht. De titel van de affiche is "Theatre de la Renaissance. In een cirkel staat rondom de naam Sarah Bernardt. Sarah Bernardt (1844-1923) was een van de grootste actrices van haar tijd. Ze wordt nog steeds beschouwd als de grootste Franse theaterlegende uit de geschiedenis. Ze trad niet alleen op in Parijs, waar een schouwburg naar haar werd vernoemd, maar maakte vele tournees rond de wereld en trad op in Londen, New York en Amsterdam. In Amerika zei de beroemde schrijver Mark Twain "Er zijn vijf soorten actrices: slechte, redelijke, goede, geweldige. En dan heb je Sarah Bernhardt."

In 1897 trad ze op in het stuk 'La Samaritaine', ze vertolkte er de rol van 'Photine'. De titel van dit stuk verwijst naar de bijbel, naar de Samaritaanse vrouw. Daarom ook dat Gods naam in het Hebreeuws werd afgebeeld in het midden van de cirkel.

 

 

Ter volledigheid een foto van Sarah Bernardt...

 

- naar boven -