Muziek

William Francis Allen

William Francis Allen is geboren op 5 september 1830 in Northbourough, Massachusets. Hij studeerde in Gottingen, Berlijn en Rome, waarna hij in 1856 terugkeerde naar Amerika. Hij was een unitarist (deze leer verwerpt de drie-eenheid). In 1856 werd hij adjunct-directeur van de 'English and Classical School' in West Newton, Massachusetts. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog leidden hij en zijn vrouw een school voor de nieuw-geëmancipeerde slaven in South-Carolina. Na de oorlog gaf hij les in 'the Antioch College' om nadien in 1867 professor Oosterse Talen en geschiedenis te worden aan de Universiteit van Wisconsin-Madison. Hij overleed op 9 december 1889, 59 jaar oud.

Muziekwerk:

William Francis Allen publiceerde in 1867 een publicatie genaamd "Slave Songs of the United States" ("Slavenliederen van de Verenigde Staten"). Het is mooi te zien hoe in één van de slavenliederen Gods naam gebruikt wordt:

 

 


We tonen dit lied met de vriendelijke toestemming van "Documenting the American South", een digitaal initiatief gesponsord door de University Library van de Universiteit van North-Carolina at Chapel Hill. Dit digitaal initiatief voorziet tot toegang naar teksten, foto's en audio-files met betrekking tot de historie, literatuur en cultuur gerelateerd aan het Zuiden.

De link naar de website: docsouth.unc.edu/church/allen/menu.html

 

- naar boven -