Musea

Erawan Museum - Samat Prakan (Thailand)

Na lange voorbereidingen werd de eerste steen van het Erawan Museum gelegd op 13 juli 1994. Heel opmerkelijk aan het gebouw is natuurlijk de immense driekoppige olifant, Airavata, een figuur uit de mythologie van de hindoes. Door dit beeld is het gebouw maar liefst 43,6 meter hoog. Het museum bestaat uit drie verdiepingen die oudheden en kostbare collecties van oude religieuze voorwerpen bevatten.

Adres: Sukhumvit Road, Samut Prakan.

 

 

 

 

 

Het museum bevindt zich in de stad Samat Prakan, ook bekend als Muang Pak Nam. Deze stad is terug te vinden in het zuiden van Thailand rond het gebied waar de Chao Praya rivier samenvloeit met de Golf van Thailand. De afstand van Bangkok is ongeveer 30 kilometer. Er wonen hier 460.141 inwoners (2005). Tot de bezienswaardigheden behoren Muang Boran, een kunstig aangelegd openluchtmuseum, de Krokodillen Farm en het Erawan Museum.

Gods naam: Op een van de zuilen worden Bijbelse taferelen afgebeeld. Zo zien we het eerste mensenpaar in het paradijs. We zien ook Mozes met de twee stenen tafelen. Op de tafel recht, op de bovenste lijn links staat het tetragrammaton. Op de tweede lijn staat een woord dat lijkt op het tetragrammaton, doch het eerste en het derde karakter zijn gelijk. Hier staat 'Ha Shame' wat zoveel betekent als "De Naam". Dit zou dan een verwijzing naar de goddelijke naam zijn zonder hem te noemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- naar boven -