Citaten

Indiana Jones and the Last Crusade - Comic

"Een comic is een stripverhaal op een Amerikaanse wijze" - dit is de definitie die u terug kunt vinden als u zoekt op het woord 'comic'. Het beeldcitaat dat we hier tonen komt van de stripuitgever Marvel, een uitgeversbedrijf van comics, dat werd opgericht in 1939 door Martin Goodman. Een van de bekendste medewerkers is Stan Lee. Bekende creaties van hem zijn Spider-man, de Fantastic Four, de X-men, de Hulk, Daredevil, Iron Man...

Het verhaal gaat over Indiana Jones, een fictief personage. Indiana werd na de Eerste Wereldoorlog professor archeologie en avonturier. Als avonturier reist hij heel de wereld af op zoek naar archeologische schatten. Karakteristieke onderdelen van zijn outfit zijn zijn hoed en zijn zweep. De waardevolle archeologische items zijn niet de minste: de Ark des Verbonds, het kruis van Coranado, de Heilige Graal en de Crystal Skull van Akatar (Kristallen Schedel).

Het verhaal dat we tonen heet 'Indiana Jones and the Last Crusade' - 'Indiana Jones en de Laatste Kruistocht'. Henry's vader, die verdwenen is, is een expert op het gebied van de Heilige Graal. De Heilige Graal, naar het fictieve verhaal, zou de beker zijn die Christus gebruikte bij het laatste avondmaal, de beker die het bloed van Christus opving gedurende zijn marteldood en die toevertrouwd werd aan Jozef van Arimathea (opmerking: deze mythe vindt geen oorsprong in de Bijbel). Op het laatste van het verhaal dient Indiana Jones drie beproevingen te doorstaan om de Graal te bemachtigen. De tweede beproeving bestaat erin dat hij op de letters die samen de goddelijke naam vormen, dient te springen.

 

 

Bron:

Indiana Jones and the Last Crusade
Uitgever: Marvel Comics
Datum: 1989


 

 

We hebben ook een oudere uitgave terug gevonden. Deze was nog in zwart/wit. Merk op dat de tekeningen in de nieuwere versie identiek zijn. Daardoor zijn we overtuigd dat het dezelfde uitgever betreft.

 

Bron:

Indiana Jones and the Last Crusade
Uitgever: Marvel Comics
Datum: ?

 

 

"Het doel van het citaat: de aangehaalde citaten zijn ter ondersteuning van het feit dat ook heden ten dage de Goddelijke Naam gekend is en gebruikt wordt."

 

 

- top -