Citaten

Elvis Presley - If The Lord Wasn't Walking By My Side

“The King of Rock 'n' Roll” - dit is de naam die meteen verwijst naar Elvis Presley, een monument in de geschiedenis van de muziek. Hij wordt door publiek en collega’s als een van de grootste, succesvolste en populairste artiesten van de twintigste eeuw gezien.

 


 


Elvis Aaron Presley is geboren op 8 januari 1935 in Tupelo, Mississipi als de zoon van Vernon Elvis Presley en Gladys Love Smith. Het gezin leidde een armoedig bestaan maar was wel erg religieus gezind. Vandaar wellicht zijn levenslange liefde voor gospels. Toen Elvis tien jaar oud was nam hij deel aan een muziekwedstrijd. Zijn ouders vonden dat hun jongen een gouden stem had. Ook de jury stemde hiermee in. Een rechtstreeks verslag was te horen op radio WELO, jammer genoeg werd de radio-uitzending niet opgenomen. Op zijn elfde verjaardag kreeg Elvis een gitaar van zijn moeder. Hij kreeg les van zijn oom Vester, Vernons broer.

Elvis kwam na zijn schooltijd aan de kost als bioscoopbediende en vrachtwagenchauffeur. In 1953 besloot hij om een plaatje te maken bij de Sun Studio. Iedereen kon daar trouwens voor vier dollar een liedje laten opnemen. Waarschijnlijk was deze opname bedoeld als een cadeautje voor zijn moeder. Hoe het ook zij, zijn liedje viel op. De eigenaar van Sun Records, Sam Phillips, nodigde Elvis meteen uit voor een gesprek dat resulteerde in de opname van zijn eerste officiële plaat. Dit was in juli 1954. De titel van zijn lied was ‘That's All Right, Mama’. Dit lied had een zodanige impact dat Elvis plaatselijk meteen een groot succes werd. Zijn carrière was begonnen. Vele liederen en zelfs filmen volgden. Elvis werd wereldberoemd. Niet minder dan 149 liederen van zijn repertoire bereikten de hitlijsten. Hij stond 81 weken op de eerste plaats van deze hitlijsten - nog steeds een record. Een ander record is dat 1 tot 1,5 miljard mensen zijn show ‘Aloha from Hawaï’ hebben gezien. Dit was het eerste live-concert dat wereldwijd via satelliet werd uitgezonden.

De laatste jaren van zijn leven waren nefast. Elvis gaf vele concerten, tientallen per maand. Om dit vol te houden gebruikte hij “uppers” en “downers” of met andere woorden gezegd drugs. Het laatste jaar van zijn leven ging zijn gezondheid zienderogen achteruit. Niettemin bleef hij optreden. Elvis overleed op 16 augustus 1977 in Memphis. Hij was 42 jaar.

Ook nu is zijn muziek nog steeds populair. Tot zijn heel gekende liederen behoren: Always on my mind, Are you lonesome tonight, Can't help falling in love with you, In the ghetto, It's now or never, Jailhouse rock, Love me tender, Suspicious minds, Wooden heart, Devil in disguise, Heartbreak Hotel, Let Me Be Your Teddy Bear, Return to Sender, en vele vele meer.

 

We wensen te citeren uit zijn lied 'If The Lord Wasn't Walking By My Side'.

 

 

Bron:

Artist : Elvis Presley
Label : RCA Victor Records
Written by: Henry Slaughter
Album : How Great Thou Art
Song : If The Lord Wasn't Walking By My Side
Release date : 1966
De tekst tussen haakjes werden gezongen door het koor.

Voor Youtube : Klik hier 

"Het doel van het citaat: de aangehaalde citaten zijn ter ondersteuning van het feit dat ook heden ten dage de Goddelijke Naam gekend is en gebruikt wordt."

 

 

Naar boven