Citaten

Bob Marley - Forever loving Jah

Robert Nesta (Bob) Marley is geboren te Nine Miles op 6 februari 1945. Hij was een Jamaicaans reggae artiest, zelfs degene die ervoor zorgde dat reggae buiten Jamaica doorbrak in de wereld.

De muziek zat reeds vroeg in zijn bloed. Op zijn tiende, terwijl hij nog op een armoedig schooltje zat, verdiende Bob een pond met zingen op straat. Zijn gitaar was gemaakt van afval. Hij nam zijn eerste single op in 1962. Samen met enkele vrienden, Peter Tosh en Bunny Livingston richtte hij de groep op 'The Wailers'. Op 10 februari 1966 huwde hij met Rita Anderson. Het was door Rita dat hij belangstelling kreeg voor de Rastafari-beweging. Hij werd zelf een van de voornaamste uitdragers ervan.

Bob Marley heeft vele liederen gemaakt. Liederen die internationaal doorbraken waren liederen zoals 'No Woman, no cry', 'I Shot The Sherrif', 'Get Up, Stand Up', 'Jamming, Waiting In Vain', 'One Love/People Get Ready', 'Three Little Birds', 'Could You Be Loved' en 'Redemption Song' en vele andere. Hij richtte zijn eigen label Tuff Gong op, naar zijn Jamaicaanse bijnaam .

We wensen te citeren uit zijn lied 'Forever Loving Jah. 'Jah' is een verkorte vorm van de Goddelijke naam. Het komt bijvoorbeeld terug in "Allelujah" - "Looft Jah".

 Bob Marley in concert te Zurich op 30 mei 1980.


Foto: ©Wikipedia (Ueli Frei) onder de licenties
Creative Commons Attribution Sharealike 3.0 / GNU

 

Bron:

Artist : Bob Marley & The Wailers
Label : Island Records / Tuff Gong
Album : Uprising
Song: Forever Loving Jah
Release date : 1980

Om het lied te horen via You Tube - Klik hierVertaling:

 

"Het doel van het citaat: de aangehaalde citaten zijn ter ondersteuning van het feit dat ook heden ten dage de Goddelijke Naam gekend is en gebruikt wordt."

 

 

- top -