Citaten

Guy Béart - O Jéhovah

Guy Béart, zijn echte naam is Guy Béhar-Hasson, is geboren op 16 juli 1930 in Cairo. Hij heeft zijn jeugd doorgebracht in Frankrijk, Griekenland, Mexico, Egypte en Libanon. In Libanon laaide zijn liefde voor muziek op, in zoverre dat hij ging studeren aan de "École Nationale de Musique". Tijdens zijn opleiding leerde hij spelen op viool en mandoline. Daarnaast studeerde hij ook techniek en studeerde af als ingenieur.

Tijdens zijn vrije tijd begon hij liederen te schrijven en optredens te doen. Dit was in de jaren '50. Béart maakte vele liederen, wel meer dan 300. Liederen die door zijn fans nog steeds enthousiast worden gekocht. Tot zijn bekendste liederen behoren "Bal chez Temporel", "Il n'y a plus d'après", "Poste restante", "Laura", "L'Agent double", "L'Eau Vive", "L'Espérance Folle", "Le Chapeau", "Les Couleurs du Temps" en "À Amsterdam". In 1994 ontving hij van de Franse Academie een onderscheiding voor zijn levenslange werk.

 

 

Bron:

Artist : Guy Béart
Label : Disques Temporel GB - Distribution CFD
Album : Demain je recommence
Song: O Jéhovah
Release date : 1986


 

"Het doel van het citaat: de aangehaalde citaten zijn ter ondersteuning van het feit dat ook heden ten dage de Goddelijke Naam gekend is en gebruikt wordt."

 

 

- top -